Besjednička sekcija

U Bijeljini je 5. decembra 2011. god. promovisano naučno izdavaštvo i besjedništvo studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, povodom obilježavanja 65 godina postajanja i rada ove najstarije visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na to da je Pravi fakultet u Sarajevu osnovan još 1946. godine, te da Pravni fakultet u Istočnom Sarajevu baštini tu tradiciju zbog ratnih (ne)prilika i podjele fakulteta s početka devedesetih godina prošlog vijeka, a da u Bijeljini od 1999. godine postoji Odjeljenje Pravnog fakulteta – organizovano je veče izdavaštva i besjedništva.

Na ovoj večeri predstavljeno je izdavaštvo fakulteta o kome su govorili dekan prof. dr Milan Tomić, urednik fakultetskog časopisa Godišnjak prof. dr Oliver Antić, dugogodišnji nastavnik prof. dr Dijana Marković-Bajalović, te prodekan za naučno-istraživački rad doc. dr Goran Marković.

Devetoro najuspješnijih članova Besjedničke sekcije govorili su svoje autorske besjede pred mnogobrojnom publikom koju su činili ugledni pravnici – profesori, sudije, advokati, tužioci, studenti prava, kao i ostali poštovaoci lijepe riječi grada Bijeljine.

Prema mišljenju gledalaca, najbolji govornik bio je Đorđe Marilović koji je govorio na temu „Bejbifejs“. Učesnicima su dodijeljeni prigodni pokloni i zahvalnice.

 

UČESNICI

Никола Чворо - Мали допринос небитног човјека

Video snimak

Милош Сикираш - О образовању

Video snimak

Александра Чворо - Курс о женама

Video snimak

Ђорђе Мариловић - Baby face

Video snimak

Марко Мочевић - Разговор са нечастивим

Video snimak

Младен Мијић - Честитам на демократији

Video snimak

Немања Симикић - Она

Video snimak

Горана Планинчић - Зашто су Јустицији очи повезане

Video snimak

Немања Миторвић - Ја, јуче, данас и сутра

Video snimak

Štampa El. pošta